• RU
  • UA
  • EN
×

    Оформлення передпокою

    Правильне оформлення передпокою в сучасному дизайні інтер’єру.

    Як правило, під час ремонту, ми пред’являємо особливі естетичні вимоги до оформлення житлових кімнат. Однак в сучасному дизайні інтер’єру в Києві не повинно бути дрібниць. Будь-яка квартира, розташована в новобудові або панельній дев’ятиповерхівці, може стати красивою і функціональною. Для цього необхідно лише ретельно продумати кожне приміщення, від вітальні до передпокою.

    Як оформити передпокій?

    Доручаючи розробку дизайн-проекту професіоналу або займаючись ремонтом самостійно, перш за все, необхідно відмовитися від стійкого стереотипу, що оформити передпокій можна і за залишковим принципом. По суті, передпокій – це візитна картка квартири. Саме це приміщення ви і ваші гості бачать першим.

    До того ж передпокій несе величезне функціональне навантаження. Це зона для зберігання верхнього одягу, взуття та аксесуарів, в якій розташовується велике дзеркало, а отже, має бути достатньо світла. Для когось дуже важливо зробити передпокій зручним для розміщення велосипеда, дитячої коляски або великої собаки, яка очікує водних процедур після прогулянки. Таким чином, планування і ергономіка передпокою набуває величезного значення.

    Простір прихожих в хрущовках було організовано рівно таким чином, щоб в ньому могли знаходитися одночасно дві людини. Але й не кожна квартира сучасної типової забудови може похвалитися достатнім метражем і зручністю передпокою і коридорів. Першочергове завдання дизайнера в цьому випадку, домагатися максимальної функціональності приміщення. Після зміни геометрії простору, слід раціонально підійти до його оформлення.

    Дизайн передпокою

    Підбір оздоблювальних матеріалів, колірної гами і моделей меблів обумовлений особливостями експлуатаційних характеристик приміщення і відсутністю в ньому природного освітлення. Звідси випливає перше правило: використовувані для обробки матеріали повинні бути волого і зносостійкими, особливо це стосується підлогового покриття. Воно повинно бути не вимогливим в догляді і не псуватися від слідів шпильок, санок або важких валіз.

    У передпокої ми наносимо останні штрихи до власного зовнішнього вигляду, так що без дзеркала в повний зріст і багаторівневого освітлення не обійтися. До того ж, дзеркальні і глянцеві поверхні прекрасно виконують функцію візуального розширення простору. Колористика приміщення не повинна дисонувати з загальною стильовою спрямованістю інтер’єру. Деталі меблювання (шафи, вішалки, пуфи та ін.) Повинні бути функціональні і ергономічні. Не зайвим буде заздалегідь продумати схему розміщення панелі домофона і централі сигналізації.

    Дизайн передпокою далеко не простий, як може здатися спершу. Але при грамотному підході, створення естетичного та практичного інтер’єрного ансамблю – завдання цілком здійсненне.

    Залишити заявку

    (RU)