• RU
  • UA
  • EN
×

    Акцент на барну стійку

    Барна стійка – це майже сакральне місце

    для будь-якого ресторану або кафе. Ключем до розуміння надзвичайної важливості її правильного дизайнерського оформлення є частка річного прибутку від роботи барної стійки в доходах всього закладу.

    Дизайнери інтер’єру в пошуках ідеального рішення

     

    У сегменті HoReCa який надзвичайно динамічно розвивається серед ресторанів, кафе, барів йде запекла боротьба за оригінальність в оформленні інтер’єрів.

    Результат не зовсім вдалих експериментів дизайнерів інтер’єру ресторану позначається на бажанні клієнта проводити час за барною стійкою. Доходить до смішного, коли на барних стільцях просто неможливо сидіти. Так в гонитві за нетривіальним інтер’єром абсолютно втрачається розуміння утилітарності тих чи інших рішень. І тут стають очевидними економічні втрати закладу. Саме барна стійка здатна принести ресторану чверть річного прибутку, а нічного клубу – більше половини річного доходу.

    Барна стійка – це смисловий і візуальний центр інтер’єру всього закладу. Він знаходиться в центрі уваги відвідувачів і вимоги до кожної деталі оформлення бару надзвичайно високі. У його дизайні повинна концентровано відбиватися концепція ресторану або клубу. Але крім виключно важливого естетичного аспекту, дизайнерам інтер’єру необхідно враховувати і цілий ряд технологічних нюансів. Адже бар – це не тільки особлива зона відпочинку, з точки зору гостя, але так само і робоче місце адміністратора і бармена. Ідеальний дизайн барної стійки передбачає грамотне співвідношення трьох складових: зручності для клієнтів, зовнішньої естетичності і відповідності технологічним вимогам.

    Дизайн ресторану і бару

    Концепція бару в дизайні ресторану ґрунтуються на принципах функціональності і ергономіки, від яких безпосередньо залежатиме потік клієнтів, якість їх обслуговування, а, отже, і рентабельність. Стійка, як місце роботи адміністратора і бармена, це абсолютно особлива система зберігання, з величезною кількістю ніш, відсіків, полиць тощо. Правильна внутрішня організація барної стійки визначає швидкість і якість обслуговування.

    В оформленні стійок фантазія дизайнерів інтер’єру не знає меж. Але самі різні стильові напрями, від елегантної американської класики, до брутального лофт, аналогічним чином підпорядковані зручності клієнтів і працівників закладу.

    Вибір оздоблювальних матеріалів для зони бару визначається загальним стилем інтер’єру. Бездоганний і найбільш частий вибір ресторанів європейської кухні з класичним інтер’єром – благородне натуральне дерево. Його текстура, колір і енергетика, створюють особливу атмосферу і мають у своєму розпорядженні клієнта для тривалого відпочинку.

    Заклади фьюжн-кухні з ультрасучасними інтер’єрами віддають перевагу синтетичним матеріалами: штучного каменю, акрилу, металу. Вони відрізняються підвищеною зносостійкістю, більш пластичні і дозволяють створювати стійки найрізноманітніших форм.

    Залишити заявку

    (RU)